2018-11-13 10:07:09• hírek • közlemény

Erasmus Plus: négy ország szakembereinek tartottak képzést a Scheffler-központban

A Boldog Scheffler János Központ szakembereinek célja, hogy a régióban élő gyerekek egészséges fejlődésének és hatékony fejlesztésének a segítői legyenek, ugyanakkor ez a szakmai kihívás csakis a folyamatos fejlődéssel valósítható meg. A rendszeres továbbképzésekkel és más szakmabeliekkel folytatott közös tréningekkel és szoros kapcsolattartással.

A Scheffler-központ további öt szervezettel közösen, az Európai Bizottság társfinanszírozásával, stratégiai partnerségben az Erasmus + felhívására 2017-ben nyert pályázatot különféle képzések megvalósítására. A hat szervezet közül két izlandi óvoda, a szlovákiai Rata Alapítvány, Magyarországról a BHRG Alapítvány, mint szakmai koordinátor és a Natura Hungarica ifjúságsegítő alapítvány, akik projektmenedzserként járultak hozzá a Bio-Trio nevet viselő képzéssorozat sikeréhez.


A Boldog Scheffler János Központ adott otthont a második képzésnek, amely az empátia fejlesztésére fókuszált. A tréningen résztvevő szakemberek javarészt sajátos nevelésű igényű gyerekekkel foglalkoznak, így nap mint nap erős kommunikációs kihívásokkal szembesülnek, ami sokszor lelkileg megterhelő tud lenni. Ahhoz, hogy komoly fejlődést tudjanak felmutatni szükségszerű, hogy rendszeresen korszerű képzéseken vegyenek részt, számolt be a részletekről Kárpáti Rita, a Bio-Trio képzéssorozat projektmenedzsere.


„Az első tréningnek, amelyet Szlovákiában tartottunk az volt a célja, hogy a szülők és a szakemberek közötti kommunikációt javítsuk. Míg a mostani az empátiára fókuszált. Nagyon jól sikerültek a szakmai programok a Boldog Scheffler János Központban, hiszen a trénerünk, Pásztor Sára, fogyatékosjogi aktivista, kognitív idegtudományi kutató, gyógypedagógus, fiatal és nagyon kreatív szakember, aki nagyon ügyesen párosította a módszereket és jól kezelte a különböző kultúrák sokszínűségét. Az egyhetes képzés angol nyelven folyt, ami minden résztvevőnek kihívást jelentett és nagyon értékes tudással gazdagodtunk" –mondta a projektmenedzser.


A képzéssorozat alkalmával elkészült egy kiadvány vázlata is, amely a szülőknek segít abban, hogy felismerjék az előjeleket, ha a gyermekük eltérő fejlődést mutat bizonyos részterületeken. A 24 oldalas kis könyvecske jövőre jelenik majd meg öt nyelven, amely egyben babakönyv is lesz, amelybe a szülők feljegyezhetik a gyerek életszakaszaihoz köthető fontos eseményeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: